Остров Корфу

Коодинати: 40°43′N 24°46′E / 40.717°N 24.767°E 

 Държава  Flag of Greece  Гърция , Регион:  

 Префектура :

 Главен град:

Къмпинги на Остров Корфу

Вижте къмпингите

 

Корфу – Какво да видим и посетим

Корфу предлага много повече от плажове. Ако прстоят ви е повече от една седмица, то е вероятно да желаете да откриете острова по-детайлно. Град Корфу е Венеция и Неапол, лек полъх от Франция и много малко от Англия освен разбира се това, че е гръцки град.

 

Градът е лабиринт от тесни улички като на фона им изпъква замък от 16ти век. На всеки ъгъл има малки параклисчета, стари големи къщи и скрити градини. Кафенето в Листон, построено от французите е в същиятт стил като Рю де Риволо в Париж. То е от този род кафета, където пиейки питие наблюдаваш минаващите тълпи от туристи. Британците са оставили на острова крикета, коъто се играе на поле от другата страна на Листон.

Остров Корфу е разположен на Северозападното крайбрежие на Гърция, точно до границата на страната с Албания. Климатът на острова е Средиземноморски, а прекрасните плажове заедно с това го правят полулярна туристическа дестинация.

В сравнение с останалите Гръцки острови. Корфу е много зелен. Летата са горещи, сухи и продължителни, но зимите са меки и с обилни валежи.Това допринася за богатата растителност, доминирана от над 2 млн. маслинови дърва.

We have recently updated all of our resort guides with new photographs and descriptions: Corfu Travel Guide

На Корфу, пригответе се да се наслаждавате на добра храна и вина, дълги и мързеливи обяди в Таверни, релаксация в топлото и лазурно море. Както и да е, тези които търсят повече екшън нямя да бъдат разочаровани. Корфу е остров на много контраст. Добре дошли на Корфу:

Остров Кофру

Корфу е един от Йонийските острови, който както казахме вече е разположен на Северозападният ъгъл на Гърция. Островът е дълъг 57 км и 24 км широк в най-широката си част на север. В средата на острова се намира планината “Понтократор” висока 998 м. По североизточното крайбрежие на острова има много малки заливчета и чакълести плажове предлагащи осамотение и гледка към традиционните малки рибарски селца. Западното крайбрежие е скалисто с високи зъбери и малки плажове с формата на подкова. Тук можете да се насладите на невероятни залези.

Северната и Южната части на острова предлагат дълги пясъчни плажове и очакваният комерсиализъм.

Селата във вътрешността на острова изглеждат недокоснати от туризма. Спрете и се насладете на гостоприемността на местното население. Открийте обезлюдените селища като Олд Синис и Перитиа, където единствените жител са кози и овце.

Мързелувайте до басейна или търсете тайните малки заливчета, които са достъпни само с лодка. С искрящата вода и плажните таверни, Корфу е вашето лекарство против стреса.

Корфу е остров с цветущо минало, където Гръцко, Римско, Венецианско и Франско владения са оставили своите следи, вкл. 2 градчета. Град Корфу(Керкира) е построен във Френски и Венециански стил. Англичаните са оставили тук крикетът и джиндифилената бира (Ginger beer). 

Има различни начини да пътувате на острова. Кола под наем, местни автобуси ии такси. Също така може да наемете лодка. Така с тези невероятни изгледи, свеж въздух и прекрасни чувства, наемането на лодка може да се окаже едно от най-прекрасните ви преживявания на Корфу. Плюс това не се изисква доумент за правоспособност.
Пътищата на острова не са както в по-развиата част на страната. Оглеждайте се за дупки и изкривявания на настилката, както и за животни по пътя, а през Август и за Италияци. Другият проблем са надвисналите маслинови гори над пътищата. Маслините падат върху пътя свободно и колата ви преспокойно ги мачка, създавайки първокласен студенопресован зехтин. Бъдете внимателни. Тази кобинация може да се окаже по-хлъзгава и от лед.
Носенето на предпазн колани е задължително.
 
Местните автобуси са евтин вариант за пътуване, но разписанията се амират трудно, както и се променят често без предизвестие. Найдобрият вариант е да се пита някой местен жител. Често информация може да намерите и в някое кафене разположено до автобусна спирка.  
Корфу – Какво да видим и посетим

Ахилион Палас

Замъкът разположен в село Гастури е издигнат през 1890 г. за Елизабет ( Сиси) императрица на Австрия като утешение за душата й. Използван е като лятна резиденция. По-късно кайзер Вилхелм ( Германия) е купил замъка. Директно под него, на брега, е необичайният мост на кайзера изработен от камък.
 Определено замъкът е място, където следва да носите фото апарата си. Тази красива сграда, построена сред живописни градини предоставя прекрасна гледка над морето и града Керкира. Той е една от най-големите забележителности на острова.
  Палеокастрица
Палеокастрица е разположена около 3 главни залива. Известна е с това, че е най-красивата част на Корфу и е препънена с туристи през деня по време на сезона. Луксозни яхти пристигат за да се наслаждават на гледката от морето към красивите зелени хълмове около Палеокрастица.

За кого е курорта

Палеокастрица е по-скоро голям курорт с всичко за всеки. Интересна е за посещение, но не се препоръчва на тези, които желаят повече спокойствие и осамотение.

Плажът

The Beach, Paleokastritsa, Corfu Resort Guide, Corfu Travel Guide
Има няколко плажа и малки заливчета около курорта. Следващото описва 2та главни.
Тип
Пясъчни с малки камъчета на места.
Шезлонги
Можете да наемете такива на плажа в курорта.
Допълнителни улеснения
Душове и тоалетни.

ДостъпностИма паркинг разположен много близо до плажа, въпреки че по време на най-активният сезон може да бъде пълен.


The Beach, Paleokastritsa, Corfu Resort Guide, Corfu Travel Guide

Чистота и морски тараежи

Плажа е чист и няма морски таралежи. Малките заливчета имат на места камъни, а и се намират скрити таралежи. Така че бъдете внимателни.
  Tyxo.bg counter 
Copyright БГ Къмпинг  2009 - 2017